Очаквайте ДЕТЕ на PEEPING TOM

ДЕТЕ идва. На 20 септември 2019 ще надникнем в детските сънища, мечти, кошмари, избори, в плетеницата от взаимовръзки и влияния, която превръща малките хора в големи. Белгийската компания PEEPING TOM насища сцената със забележителна танцова естетика и я трансформира в магическа приказна гора, където детските духове излизат насън и наяве, за да ги видим.

Ограничено количество билети е в продажба онлайн на Epaygo.bg и на касите на EasyPay на специални цени от 20 и 30 лв., валидни до 1 януари 2019. Лица под 18 години няма да бъдат допускани до залата.

След разтърсващите спектакли БАЩА (2014) и МАЙКА, която гледахме на ONE DANCE WEEK 2017, ДЕТЕ е третата част трилогията на PEEPING TOM, посветена на сложната и полярна вселена на семейните отношения.

Хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие режисират третата част през призмата на стаения свят на детето. Как му влияят измислиците, ролевите модели или подражанието на родителите?Каква е ролята на бащата и майката в сложния процес по изграждане на личността? Възрастните предполагат, но дали наистина разбират децата? Когато мечтаят или когато се страхуват. Когато решават кое е истина и кое е лъжа, кое е правилно и кое е грешно. Когато преминават през трамвиращи ситуации.

12-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK ще се проведе в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Поради високия интерес към фестивала силно препоръчваме предварителното закупуване на билети.


ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата. За повече информация следете @onedanceweek във Facebook, Instagram и Twitter, както и www.onedanceweek.com

Photo Credit / (c) Diane Fourdrignier