Извънредна дата: ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ

Спектакълът „ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ“ на Димитрис Папайоану ще бъде представен извънредно на 30 септември от 17:30 часа в Дом на културата „Борис Христов“ в рамките на ONE DANCE WEEK 2018. Фестивалът обявява трета допълнителна дата, поради огромния интерес към продукцията на гръцкия хореограф и продължаващото записване в листата за чакащи. Билетите за първоначалните две дати – 28 и 29 септември – бяха напълно изчерпани.

Повече от два месеца преди дългоочакваното първо гостуване на Димитрис Папайоану в България, публиката ще има още една възможност да се докосне до омагьосващата работа на един от най-известните и изкусни артисти в света на съвременните изпълнителски изкуства.

“ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ“ е спектакъл – съзерцание, в който се преплитат древногръцки култ към човешкото тяло, препратки към известни картини и произведения на изкуството и впечатляваща подвижна сценография. „ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ“ разголва душата и тялото, руши табута и се опитва да помири противоположните чувства, които бушуват във всеки.

Димитрис Папайоану е балканската звезда на съвременната танцова сцена, създател на множество награждавани авторски пърформанси и спектакли, творчески директор на впечатляващите церемонии на Олимпийските игри в Атина (2004) и първите Европейски игри в Баку (2015), както и първият автор на нов спектакъл за трупата на легендарната Пина Бауш във Вутерпал – “Since She” (2018).

„ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ“ ще бъде представен в Пловдив преди официалните премиери в Англия и САЩ.

Билети за 30.09.2018 могат да бъдат закупени на касите на Easypay и онлайн, в системата на ЕpayGo.bg.